10 مزيت برتر خوردن تخم مرغ براي سلامتيتخم مرغ يكي از معدود غذاهايي است كه بايد به عنوان "غذاهاي فوق العاده" طبقه بندي شود.
آنها مملو از مواد مغذي هستند كه برخي از آنها در رژيم غذايي مدرن نادر هستند.
در اينجا 10 مزيت تخم مرغ براي سلامتي در مطالعات انساني تأييد شده است.
1. فوق العاده مغذي
تخم مرغ از مغذي ترين غذاهاي كره زمين است.
يك تخم مرغ كامل حاوي تمام مواد مغذي مورد نياز براي تبديل تك سلول به مرغ بچه است.
يك تخم مرغ آب پز بزرگ شامل :
ويتامين A: 6٪ از RDA
فولات: 5٪ از RDA
ويتامين B5: 7٪ از RDA
ويتامين B12: 9٪ از RDA
ويتامين B2: 15٪ از RDA
فسفر: 9٪ از RDA
سلنيوم: 22٪ از RDA
تخم مرغ همچنين حاوي مقادير مناسب ويتامين D ، ويتامين E ، ويتامين K ، ويتامين B6 ، كلسيم و روي استاين مقدار با 77 كالري ، 6 گرم پروتئين و 5 گرم چربي سالم همراه است.
تخم مرغ همچنين حاوي عناصر مغذي مختلفي است كه براي سلامتي مهم هستند.
در حقيقت ، تخم مرغ تقريباً يك غذاي عالي است. آنها تقريباً كمي از هر ماده مغذي مورد نياز شما را در خود دارند.
اگر مي توانيد روي تخم مرغ هاي مرتع يا غني از امگا 3 دست بگذاريد ، اينها حتي بهتر هستند. آنها حاوي مقادير بيشتري چربي امگا 3 هستند و ويتامين A و E بسيار بيشتري دارند.
خلاصه تخم مرغ كامل از جمله مواد مغذي موجود در كره زمين است كه تقريباً مقدار كمي ماده مغذي مورد نياز شما را در خود جاي داده است. تخم مرغ هاي غني شده با امگا 3 و / يا چراغ حتي سالم تر هستند.
2. كلسترول بالا ، اما بر كلسترول خون تأثير منفي نمي گذارد
درست است كه تخم مرغ كلسترول بالايي دارد.
در حقيقت ، يك تخم مرغ منفرد حاوي 212 ميلي گرم است كه بيش از نيمي از مقدار توصيه شده 300 ميلي گرم در روز است.
با اين حال ، مهم است كه به خاطر داشته باشيد كه كلسترول در رژيم غذايي لزوما كلسترول را در خون بالا نمي برد .
كبد در واقع هر روز مقدار زيادي كلسترول توليد مي كند. هنگامي كه ميزان كلسترول غذايي خود را افزايش مي دهيد ، كبد شما به سادگي كلسترول كمتري توليد مي كند تا آن را يكدست كند.
با اين وجود ، پاسخ به خوردن تخم مرغ در افراد متفاوت است:
در 70٪ افراد تخم مرغ به هيچ وجه كلسترول را بالا نمي برددر 30٪ ديگر (با اصطلاح "پاسخ دهنده هاي بيش از حد") ، تخم مرغ مي تواند كلسترول كل و LDL را به آرامي افزايش دهدبا اين حال ، افراد مبتلا به اختلالات ژنتيكي مانند هايپركلسترولمياي خانوادگي يا يك نوع ژن به نام ApoE4 ممكن است بخواهند تخمك را محدود يا اجتناب كنند.
خلاصهتخم مرغ كلسترول بالايي دارد ، اما خوردن تخم مرغ براي اكثر مردم بر كلسترول خون تأثير منفي نمي گذارد.
3. كلسترول HDL (خوب) را افزايش دهيدHDL مخفف ليپوپروتئين با چگالي بالا است. اغلب به عنوان كلسترول خوب شناخته مي شود.
افرادي كه سطح HDL بالاتري دارند ، معمولاً در معرض خطر كمتري از بيماري قلبي ، سكته مغزي و ساير مشكلات سلامتي هستند.
خوردن تخم مرغ يك روش عالي براي افزايش HDL است. در يك مطالعه ، خوردن دو تخم مرغ در روز به مدت شش هفته سطح HDL را 10٪ افزايش داد.
خلاصهخوردن تخم مرغ به طور مداوم منجر به افزايش سطح كلسترول HDL ("خوب") مي شود كه با كاهش خطر ابتلا به بسياري از بيماري ها مرتبط است.
4. حاوي كولين - ماده مغذي مهمي كه اكثر مردم به اندازه كافي از آن رنج نمي برندكولين ماده مغذي اي است كه اكثر مردم حتي از وجود آن اطلاع ندارند ، با اين وجود ماده فوق العاده مهمي است و اغلب با ويتامين هاي گروه B دسته بندي مي شود.
كولين براي ساخت غشاهاي سلولي استفاده مي شود و همراه با عملكردهاي مختلف ديگر در توليد مولكول هاي سيگنالينگ در مغز نقش دارد.
علائم كمبود كولين جدي است ، بنابراين خوشبختانه نادر است.
تخم مرغ كامل منبع عالي كولين است. يك تخم مرغ منفرد حاوي بيش از 100 ميلي گرم از اين ماده مغذي بسيار مهم است.
خلاصهتخم مرغ از جمله بهترين منابع غذايي كولين است ، ماده مغذي فوق العاده مهم اما اكثر مردم به اندازه كافي سيراب نمي كنند.خبرنامه خط سلامتبراي نكات و ترفندهاي تغذيه روزانه ثبت نام كنيدغذاي سالم نبايد دردسر ساز شود. ما نكات مبتني بر شواهد در مورد برنامه ريزي غذا و تغذيه را براي شما ارسال خواهيم كرد
ايميل خود را وارد كنيدحريم خصوصي شما براي ما مهم است. هر اطلاعاتي كه از طريق اين وب سايت به ما ارائه مي دهيد ممكن است توسط ما در سرورهاي واقع در كشورهاي خارج از اتحاديه اروپا قرار گيرد. اگر موافق چنين جايگاهي نيستيد ، اطلاعات را ارائه ندهيد.
5- با كاهش خطر بيماري هاي قلبي مرتبط هستند
كلسترول LDL معمولاً به عنوان كلسترول "بد" شناخته مي شود.
كاملاً مشهور است كه داشتن مقادير بالاي LDL با افزايش خطر بيماري قلبي مرتبط است.
اما بسياري از مردم نمي دانند كه LDL بر اساس اندازه ذرات به زيرگروه ها تقسيم مي شود.
ذرات LDL كوچك و متراكم و ذرات LDL بزرگ وجود دارد.
بسياري از مطالعات نشان داده است كه افرادي كه ذرات LDL غالباً كوچك و متراكم دارند ، در مقايسه با افرادي كه ذرات LDL بزرگ دارند ، بيشتر در معرض خطر بيماري قلبي هستند.
حتي اگر تخمها در بعضي افراد به ميزان خفيف كلسترول LDL را افزايش دهند ، مطالعات نشان مي دهد كه اين ذرات از ماده كوچك و متراكم تغيير مي كنند
حتي اگر تخم مرغ ها در برخي افراد به ميزان ملايم كلسترول LDL را افزايش دهند ، مطالعات نشان مي دهد كه اين ذرات از LDL كوچك ، متراكم به بزرگ تبديل مي شوند ، كه اين يك پيشرفت است.
خلاصهبه نظر مي رسد مصرف تخم مرغ الگوي LDL را از LDL كوچك ، متراكم (بد) به LDL بزرگ تغيير مي دهد ، كه با كاهش خطر بيماري قلبي مرتبط است.
6. حاوي لوتئين و زاگزانتين - آنتي اكسيدان هايي هستند كه فوايد عمده اي براي سلامت چشم دارند
يكي از پيامدهاي پيري اين است كه بينايي بدتر مي شود.
چندين ماده مغذي وجود دارد كه به خنثي كردن برخي از فرآيندهاي دژنراتيو كه مي توانند بر روي چشم ما تأثير بگذارند ، كمك مي كند.
به دو مورد از آنها لوتئين و زئاگزانتين گفته مي شود. آنها آنتي اكسيدان هاي قدرتمندي هستند كه در شبكيه چشم جمع مي شوند.
مطالعات نشان مي دهد كه مصرف مقادير كافي از اين مواد مغذي مي تواند به ميزان قابل توجهي خطر آب مرواريد و تخريب ماكولا ، دو اختلال چشم بسيار شايع چشم را كاهش دهد.
زرده تخم مرغ حاوي مقادير زيادي لوتئين و زئاگزانتين است.
در يك مطالعه كنترل شده ، خوردن فقط 1.3 زرده تخم مرغ در روز و به مدت 4.5 هفته باعث افزايش سطح خون لوتئين به ميزان 28-50٪ و زاگزانتين به ميزان 114-1142٪ شد.
تخم مرغ همچنين داراي ويتامين A زيادي است كه در اينجا ذكر ديگري شايسته است. كمبود ويتامين A شايعترين علت نابينايي در جهان است.
خلاصهآنتي اكسيدان هاي لوتئين و زاگزانتين براي سلامت چشم بسيار مهم هستند و مي توانند از تخريب ماكولا و آب مرواريد جلوگيري كنند. تخم مرغ در هر دو آنها زياد است.7. امگا 3 يا تخم مرغ هاي مرتعي تري گليسيريد پايين ترهمه تخمها برابر نيستند. تركيب مواد مغذي آنها بسته به نحوه تغذيه و پرورش مرغ ها متفاوت است.
تخم مرغ هايي كه در مراتع پرورش داده شده و يا از غذاهاي غني شده با امگا 3 تغذيه مي شوند ، در اسيدهاي چرب امگا 3 بسيار بيشتر هستند.
شناخته شده است كه اسيدهاي چرب امگا 3 باعث كاهش سطح تري گليسيريد در خون مي شود ، يك عامل خطر شناخته شده براي بيماري هاي قلبي.
مطالعات نشان مي دهد كه مصرف تخم مرغ غني شده با امگا 3 يك روش بسيار موثر براي كاهش تري گليسيريد خون است. در يك مطالعه ، خوردن فقط پنج تخم مرغ غني شده با امگا 3 در هفته به مدت سه هفته باعث كاهش 16-16٪ تري گليسيريدها شد.
خلاصهتخم مرغ هاي غني شده و مرتع امگا 3 ممكن است حاوي مقادير قابل توجهي اسيدهاي چرب امگا 3 باشند. خوردن اين نوع تخمها روشي م toثر براي كاهش تري گليسيريد خون است.8. پروتئين با كيفيت بالا ، با تمام اسيدهاي آمينه ضروري در نسبت هاي مناسبپروتئين ها اصلي ترين عناصر سازنده بدن انسان هستند.
از آنها براي ساخت انواع بافت ها و مولكول ها استفاده مي شود كه هم براي اهداف ساختاري و هم براي عملكرد استفاده مي كنند.
دريافت پروتئين كافي در رژيم غذايي بسيار مهم است و مطالعات نشان مي دهد كه مقادير توصيه شده در حال حاضر ممكن است بسيار كم باشد.
تخم مرغ منبع عالي پروتئين است ، با يك تخم مرغ بزرگ كه حاوي شش گرم از آن است.
تخم مرغ ها نيز در نسبت هاي مناسب حاوي كليه اسيدهاي آمينه ضروري هستند ، بنابراين بدن شما براي استفاده كامل از پروتئين موجود در آنها مجهز است.
خوردن پروتئين كافي مي تواند به كاهش وزن ، افزايش توده عضلاني ، كاهش فشار خون و بهينه سازي سلامت استخوان كمك كند.
خلاصهتخم مرغ داراي پروتئين حيواني با كيفيت نسبتاً بالايي است و حاوي تمام اسيدهاي آمينه ضروري انسان است.9. خطر بيماري قلبي را افزايش ندهيد و ممكن است خطر سكته مغزي را كاهش دهدبراي چندين دهه ، تخمها به طور ناعادلانه شيطان پرست شده اند.
ادعا شده است كه به دليل كلسترول موجود در آنها ، بايد براي قلب مضر باشد.
بسياري از مطالعات منتشر شده در سال هاي اخير رابطه بين خوردن تخم مرغ و خطر بيماري هاي قلبي را بررسي كرده است.
يك بررسي از 17 مطالعه با مجموع 263،938 شركت كننده هيچ ارتباطي بين مصرف تخم مرغ و بيماري قلبي يا سكته مغزي (40 منبع معتبر) پيدا نكرد.
بسياري از مطالعات ديگر نيز به همين نتيجه رسيده اند.
با اين حال ، برخي مطالعات نشان داده است كه افراد مبتلا به ديابت كه تخم مرغ مي خورند ، خطر ابتلا به بيماري قلبي را افزايش مي دهند.
اينكه تخمها واقعاً باعث افزايش خطر مي شوند مشخص نيست ، زيرا اين نوع مطالعات فقط مي توانند ارتباط آماري را نشان دهند. آنها نمي توانند ثابت كنند كه تخم مرغ چيزي ايجاد كرده است.
اين احتمال وجود دارد كه افرادي كه تخم مرغ زيادي مي خورند و مبتلا به ديابت هستند ، به طور متوسط از سلامت بيشتري برخوردار نيستند.
در رژيم كم كربوهيدرات كه بهترين رژيم غذايي براي افراد ديابتي است ، خوردن تخم مرغ منجر به بهبود عوامل خطر بيماري قلبي مي شود.
خلاصهبسياري از مطالعات مصرف تخم مرغ و خطر بيماري هاي قلبي را بررسي كرده اند و هيچ ارتباطي پيدا نكردند. با اين حال ، برخي مطالعات افزايش خطر را در افراد مبتلا به ديابت نوع 2 پيدا كرده اند.10- آيا پر كردن و تمايل شما به كاهش كالري ، به كاهش وزن كمك مي كندتخم مرغ فوق العاده سير كننده است. آنها يك غذاي پر پروتئين هستند و پروتئين تا حد زيادي سير كننده ترين عنصر مغذي است.
تخمها در مقياسي به نام شاخص سيري نمره بالايي كسب مي كنند كه توانايي را اندازه گيري مي كند
منبع اين مقاله سايت خارجي healthline