غذاهاي داراي فيبر يكي از فوق العاده ترين خوراكي ها براي سلامت بدن هستند. اغلب معده نمي تواند فيبر را هضم كند در نتيجه بدون هضم شدن وارد روده بزرگ مي شود. اين ماده تغذيه باكتري هاي مفيد روده مي شود و موجب سلامتي دستگاه گوارش و ديگر مزاياي سلامتي مي شود.
فيبر چيست؟
فيبر يك اصطلاح عمومي است كه براي هر نوع كربوهيدرات كه بدن شما نمي تواند هضم كند به كار برده مي شود. از آن جايي بدن شما از فيبر براي سوخت و ساز استفاده نمي كند در نتيجه براي سلامت كلي شما از اهميت كمتري برخوردار است.
اما بايد بدانيد مصرف غذاهاي داراي فيبر با اين كه براي بهبود سلامتي از نظر سوخت و ساز ارزش پاييني دارند. اما مانند بسياري از تركيبات ديگر براي بدن ضروري هستند.
جوانه بروكسل
جوانه بروكسل يكي از سبزيجات از خانواده كلم بروكلي است. آن ها در تركيبات خود داراي ويتامين K، پتاسيم، فولات هستند. همچنين اين سبزي نيز در دسته غذاهاي داراي فيبر قرار مي گيرد.
- محتواي فيبر: 3.3 گرم در هر فنجان جوانه بروكسل خام يا 3.7 گرم در هر 100 گرم
تقريباً همه سبزيجات حاوي مقدار قابل توجهي فيبر هستند. نمونه هاي قابل توجه ديگر عبارتند از:
- كلم پيچ: 3.6 گرم
- اسفناج: 2.2 گرم
- گوجه فرنگي: 1.2 گرم
عدس
از ديگر غذاهاي داراي فيبر عدس مي باشد. عدس از نظر پروتئين بسيار بالا است و داراي بسياري از مواد مغذي مهم هستند.
- محتواي فيبر: 13.1 گرم در هر فنجان عدس پخته شده يا 7.3 گرم در هر 100 گرم.
لوبيا قرمز
لوبيا قرمز مانند ساير حبوبات داراي پروتئين گياهي و مواد مغذي مختلف مي باشد. در نتيجه هضم آن در معده ممكن نمي باشد. از همين رو مي توان آن را در دسته ي غذاهاي داراي فيبر جاي داد.
- محتواي فيبر: 12.2 گرم در هر فنجان لوبيا پخته شده يا 6.8 در هر 100 گرم
نخود
نخود نوع ديگري از حبوبات است كه داراي مواد مغذي از جمله مواد معدني و پروتئين است. از آن جايي كه داراي پروتئين گياهي است مي توان آن را جزو غذاهاي داراي فيبر دانست.
- محتواي فيبر: 12.5 گرم در هر فنجان نخود پخته شده يا 7.6 در هر 100 گرم.
ساير حبوبات داراي فيبر بالا عبارتند از:
- لوبياي سياه پخته شده: 8.7 گرم
- ادامام پخته شده: 5.2 گرم
- لوبياي ليما پخته شده: 7 گرم
- لوبياي پخته: 5.5 گرم
بذر چيا
بذر چيا دانه هاي سياه ريزي هستند كه داراي ارزش غذايي بالايي هستند و همچنين به دليل تركيباتي كه دارد جزو غذاهاي داراي فيبر محسوب مي شود. اين بذر حاوي مقادير زيادي منيزيم، فسفر و كلسيم مي باشد.
- محتواي فيبر: 9.75 گرم در هر اونس دانه چيا خشك يا 34.4 گرم در هر 100 گرم
بيشتر آجيل ها و دانه ها حاوي مقدار قابل توجهي فيبر هستند. آن ها عبارتند از:
- پسته: 10 گرم
- گردو: 6.7 گرم
- دانه هاي آفتابگردان: 11.1 گرم
- دانه هاي كدو تنبل: 6.5 گرم