طرز تهيه شربت زرد آلو در خانه

كارهايي كنيم كه سالم بمانيم.

طرز تهيه شربت زرد آلو در خانه

۶ بازديد

 زرد‌آلو يكي از ميوه‌هاي خوشمزه و دلچسب تابستاني است. ميوه‌اي كه مي‌توانيد از آن استفاده‌هاي زيادي كنيد، از درست كردن ترشك زردآلو و لواشك زردآلو گرفته تا شربت زردآلو، كيك زردآلو و ساير شيريني‌ها. اما آيا مي‌دانيد همين شربت تابستاني مي‌تواند تنوع زيادي داشته باشد؟ همان طور كه كاملا پيداست، ماده اصلي شربت زردآلو، زردآلوهاي شيرين و آبدار هستند، اما بسته به اينكه از چه چاشني‌هاي ديگري استفاده كنيد، طعم‌هاي متفاوتي را تجربه خواهيد كرد.

طرز تهيه شربت زردآلو ساده

اگر دوست داريد در شربت زردآلو، طعم زردآلوها بدون هيچگونه افزودني غالب باشد، درست كردن اين مدل را به شما پيشنهاد مي‌كنيم.

مواد لازم
زردآلوي شيرين و رسيده يك كيلو
شكر يك كيلو

 

طرز تهيه ساده ترين مدل شربت زردآلو

  1. زرد‌آلو‌ها را خوب شسته و هسته آن‌ها را جدا كنيد.
  2. داخل ظرفي مناسب، يك لايه زرد‌آلو و روي آن‌ها يك لايه شكر ريخته و اجازه دهيد ظرف براي 24 ساعت در يخچال بماند.
  3. بعد از گذشت اين زمان، زرد‌آلو‌ها كاملا آب انداخته اند. حالا زرد‌آلو‌ها را از يخچال خارج كرده و كمي صبر كنيد تا به دماي محيط برسند.
  4. در اين مرحله از طرز تهيه شربت زردآلو، بايد ظرف را روي شعله گاز بگذاريد تا بجوشد، سپس حرارت را كمي ملايم كرده و صبر كنيد تا زردآلو‌ها كاملا بپزند و عطر و طعم خود را آزاد كنند.
  5. صبر كنيد تا شربت قوام يابد، سپس آن را از صافي رد كنيد تا تفاله‌هاي زرد‌آلو از شربت جدا شوند.

????‍???? نكته:

  •  بعضي زرد‌آلو‌ها آبدار نيستند و ممكن است حين پخت و در مرحله گذاشتن داخل يخچال، خوب آب نيندازند، در اين صورت مي‌توانيد موقع پخت، مقداري آب اضافه كنيد.
  • براي داشتن يك شربت صاف و يكدست، نبايد تفاله‌هاي را در صافي فشار دهيد. كمي حوصله كنيد و اجازه دهيد آب خالص شربت زردآلو، از صافي رد شود.
  • اگر مي‌خواهيد شربت را براي مدت طولاني در يخچال نگه داريد و نگرانيد كه مبادا شكرك بزند، مي‌توانيد بعد از صاف كردن، مقدار كمي جوهر ليمو به آن اضافه كرده و بگذاريد يكي دو دقيقه جوش بزند.

به همين سادگي، شربت زردآلو با يك طعم كاملا طبيعي و خوشمزه، آماده است. رنگ اين شربت زرد روشن است و مي‌توانيد آن را در روزهاي گرم تابستاني در كنار عزيزانتان نوش جان كنيد.

 

طرز تهيه شربت زردآلو با گلاب و زعفران

در اين شربت زردآلو، مي‌توانيد از افزودني‌هايي مثل گلاب و زعفران استفاده كنيد، در اين صورت طعم خالص زردآلو را نخواهيد داشت، ولي خواهيد ديد كه اين مدل از شربت زردآلو هم بسيار خوش‌ طعم و دلپذير است. حتما براي يك بار هم كه شده، امتحان كنيد.

مواد لازم
زردآلوي رسيده و بدون هسته 250 گرم
آب 400 گرم
شكر  250 گرم
گلاب يك قاشق غذاخوري
زعفران (اختياري) به مقدار لازم

 

دستور تهيه شربت زردآلو با گلاب و زعفران

  1. ابتدا زردآلو‌ها را به تكه‌هاي كوچك تقسيم كرده و همراه با 200 گرم شكر و 200 گرم آب به مدت نيم ساعت روي حرارت بگذاريد.
  2. بعد از گذشت نيم ساعت، زردآلو‌‌‌ها را از شربت خارج كنيد.
  3. حالا 50 گرم باقيمانده از شكر و 200 گرم ديگر آب را به شربت اضافه كرده و حرارت را زياد كنيد تا شربت به قوام لازم برسد.
  4. در اين مرحله از طرز تهيه شربت زردآلو مي‌توانيد در صورت دلخواه، زعفران را اضافه كنيد. اين كار رنگ شربت را خوشرنگ‌تر مي‌كند.
  5. وقتي شربت زرآلو به قوام لازم رسيد، موقع اضافه كردن گلاب است.

????‍???? نكته:

  • در حين پخت، كف جمع شده روي آب را با قاشق جمع كنيد.
  • براي حفظ عطر گلاب بايد آن را در آخرين مرحله اضافه كنيد و توجه داشته باشيد كه لازم نيست پس از اضافه كردن گلاب، شربت زياد بجوشد.

شربت زردآلوي خوشمزه شما آماده است. اين نكته را هم اضافه مي‌كنيم كه زردآلوهاي خارج شده از شهد را دور نيندازيد. اين زردآلوها مي‌توانند يك مربا زردآلو يا مارمالاد زردآلو خوشمزه به شما بدهند كه زينت بخش سفره صبحانه يا كيك‌ها و شيريني‌هاي خوشمزه شما باشند.

دستور تهيه شربت زردآلو با عسل

  1. ابتدا آب را به همراه عسل و چوب دارچين بجوشانيد.
  2. زردآلوها را خوب شسته، هسته آن‌ها را خارج كنيد و به تركيب آب و عسل و دارچين اضافه كنيد و بگذاريد براي 10 دقيقه ديگر، تركيب بجوشد.
  3. وقتي شربت زردآلو از حرارت افتاد، آن را از صافي رد كرده و داخل يك ظرف شيشه اي مناسب در يخچال نگهداري كنيد.

????‍???? نكته:

  • چاشني‌هاي ديگر اين شربت مي‌توانند ميخك و زنجبيل تازه باشند.
  • اگر موقع سرو احساس كرديد كه شربت زردآلو بيش از اندازه غليظ يا شيرين است، مي‌توانيد با آب خنك آن را رقيق كنيد.

به همين آساني شما يك شربت زردآلوي خوشمزه و مقوي خواهيد داشت كه مي‌توانيد در روزهاي گرم تابستان از خواص بينظير آن استفاده كنيد.

 

طرز تهيه شربت زردآلو با قيسي

خبر خوب اين است كه اگر زردآلوي تازه در اختيار نداريد، مي‌توانيد از برگه زردآلو يا همان قيسي زردآلو هم براي تهيه شربت زردآلو استفاده كنيد. ادامه مطلب را بخوانيد.

مواد لازم
برگه زردآلو 250 گرم
عسل يك پيمانه
زعفران دمكرده به مقدار لازم

 

دستور تهيه شربت زردآلو با قيسي

  1. قيسي‌ها را خوب پاك كنيد تا شن‌هاي ريز داخل آن‌ها نماند. سپس قيسي‌ها را خوب بشوييد و داخل ظرفي مناسب ريخته و روي آن آب بريزيد. اجازه دهيد يك شب قيسي‌ها خوب خيس بخورند و نرم شوند.
  2. صبح روز بعد، قيسي‌ها را داخل يك قابلمه مناسب ريخته و يك ليتر آب به آن اضافه كنيد. حرارت گاز را ملايم كنيد. يك ساعت زمان لازم است تا قيسي‌ها كاملا بپزند.
  3. پس از گذشت اين زمان، قيسي‌ها را از روي حرارت برداشته و بگذاريد كاملا سرد شوند.
  4. حالا زردآلو‌هاي پخته را داخل يك مخلوط كن بريزيد تا مايه‌ي نرم و يكدستي به دست آيد. به قيسي‌ها مقداري زعفران اضافه كنيد.
  5. سپس يك پيمانه عسل را در مقدار كمي آب گرم رقيق كنيد و به محتويات قبلي بيفزاييد.
  6. يك ليتر آب خنك به تركيب اضافه كنيد و مواد را خوب با هم تركيب كنيد.

شربت زردآلوي شما آماده سرو است. اين شربت سرشار از ويتامين آ است و براي سلامت چشم‌ها غوغا مي‌كند. نوش جان

 

سخن آخر

در اين مطلب سعي كرديم روش‌هاي مختلفي براي تهيه شربت زردآلو براي شما عزيزان خواننده ارائه دهيم. فراموش نكنيد كه بهترين زردآلو براي تهيه مربا و شربت، زردآلويي به نام تبرزه است. اين زردآلوي آذربايجاني بسيار شيرين و آبدار است و بهتر است گزينه اول انتخاب شما باشد. به هر حال اميدواريم اين شربت بينظير را درست كنيد و از نوش جان كردن آن در كنار دوستان و عزيزانتان لذت ببريد. شاد و سلامت باشيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.